Beste Hamburger 2020

Burgerspecialist Ter Marsch & Co blinkt opnieuw uit tijdens Horecava 2020 met Koreaanse burger. 

Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co is tijdens de Horecava winnaar geworden van de Lekkerste Hamburger 2020. ‘The Gojira’ werd maandag 13 januari tijdens de horeca vakbeurs in Amsterdam RAI unaniem als lekkerste beoordeeld. Dit is een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees.


Kloppend totaalplaatje 

De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. De pulled pork is gestoofd in een bulgogi marinade, een zoete complexe saus, en in de Yuzu Iki Beer, dat voor een zuurtje en bitter zorgt. Gochujang is een gefermenteerde soja bonen pasta, dat ervoor zorgt dat er een umami smaak ontstaat vanwege het fermentatie proces. Volgens het juryrapport was de presentatie tot in de puntjes uitgevoerd en is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje. De jury beoordeelde de burger onder meer ook als origineel met een mooie opbouw en zeer uitgesproken en diverse smaken die wel complementair aan elkaar zijn.


Burgerspecialisten 

Met het behalen van deze prijs bewijst Ter Marsch & Co dat ze nog steeds tot de beste burgerspecialisten van Nederland behoren. In 2015 sleepte de burgerbar al eens de prijs voor beste burger tijdens de Horecava in de wacht en onlangs won Ter Marsch & Co Amsterdam de award in de categorie Best Restyling tijdens de Entree Awards 2019. De prijswinnende ‘The Gojira’ is vanaf vrijdag 18:00 verkrijgbaar in de Rotterdamse en Amsterdamse vestigingen van Ter Marsch & Co. De burger wordt op een waanzinnige manier geserveerd in een Aziatisch stoommandje en gaan per twee stuks.


Bron: Entree Magazine

 < Terug naar het overzicht
Winnaars beste hamburger 2020