Locaties

AMSTERDAM
- KALVERSTRAAT -

Elke week komen er vele bezoekers van over de hele wereld naar Ter Marsch & Co om te smullen van de meest verrukkelijke hamburgers en huisgemaakte frieten...

AMSTERDAM
- Bloemenmarkt -

Ter Marsch & Co ken je van de award winnende burgers en friet. Maar wist je dat de vestiging in Amsterdam centrum (in het NH hotel) ook een fantastische cocktailbar heeft? De cocktailbar...

ROTTERDAM
- WITTE DE WITHSTRAAT -

Ter Marsch & Co haar allereerste burger boetiek restaurant opende in 2014 op de Rotterdamse Witte de Withstraat. Hier begon het grote Ter Marsch & Co avontuur...

Ons verhaal

Ter Marsch & Co kent een geschiedenis van ruim 125 jaar, de sporen en visie van vroeger zijn nog altijd merkbaar. Ter Marsch & Co ken je van de award winnende burgers en friet maar wist jij dat onze oorsprong ligt in 1890?

De naam Ter Marsch & Co is afkomstig uit 1890; destijds “Fabriek van de Verduurzaamde Vleeschwaren” die zich huisvestte in 1890 op Witte de Withstraat 70. Juist, het pand waar het bedrijf nu nog altijd zit! Een aantal uiterlijke kenmerken zijn binnen het pand bewaard gebleven. 

Al sinds de opening in 2014 staan de hamburgers van Ter Marsch & Co in de belangstelling. Na het winnen van vele verschillende nationale en internationale titels door de jaren heen behoort Ter Marsch & Co ondertussen tot een iconisch boetiek burger restaurant. 

Onze gasten hebben een hoge waardering voor onze producten, samen met het geweldige gevoel van informele gastvrijheid en de levendige maar professionele sfeer. De oorsprong van Ter Marsch & Co gaat terug naar de 19e eeuw toen het een slagerij was, waar de adel behoefte had aan vlees van de allerbeste kwaliteit.

Op een gegeven moment werd Ter Marsch & Co zelfs hofleverancier van de Koninklijke huishouding van koning Willem III. Waarna de adel en de kooplieden hun buitenlandse handelspartners meenamen naar de winkel om indruk op hen te maken. In die periode breidde Ter Marsch & Co haar functie uit van een plaats waar eenvoudige etenswaren werden gekocht naar een vestiging waar de lokale bevolking elkaar ontmoetten en gegeten en gedronken werd.

Vandaag de dag voelen wij de absolute verantwoordelijkheid om de boodschap en het gedachtegoed van de slagersfamilie levend te houden door vast te houden aan hun oorspronkelijke visie met een moderne twist. En net als de familie Ter Marsch serveren wij alleen de beste producten in een levendige en aangename sfeer.

Ter Marsch to go eten
 

Zorg van boer tot burger

Onze runderen selecteren we uit het Limousin en Blonde d ‘Aquitaine ras. De kalveren worden grootgebracht door de moeder koe en in onze ruime open stallen zijn kleine groepen runderen samen zodat er een goede onderlinge gelijkheid ontstaat. In de zomer lopen de koeien en hun jongvee in de wei.

Onze mester verzorgt onze dieren met onze eigen mix van natuurlijke en gevarieerde voeding bestaande uit granen, gras en lijnzaad. Rust en ruimte zorgen ervoor dat de dieren een goed leven hebben. Hierdoor zijn de Blondes en de Limousins heerlijk van smaak en botermals. Ervaren vakmensen zorgen voor een respectvol en hygiënisch verloop van het slachten en uitsnijden. Met de hele keten in eigen hand kunnen we je nu garanderen dat het rund van stal tot burger met veel zorg en respect behandeld is.

Koeien en een stal
 
Koeien

Boerderij

Op een twintigtal boerderijen worden vleesrunderen gemest voor het vlees dat wij gebruiken. Deze vleeshouders houden hun dieren in ruime diervriendelijke stallen. De runderen liggen tevreden op een dik pak stro. Wanneer de dieren uit de wei komen, worden ze op stal nog een aantal maanden extra verzorgd en extra goed gevoerd. Dit noemen we de mestfase. In deze periode draait alles om verzorging. De stro stallen zijn ruim en open zodat de dieren met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen. Het toezicht van de veehouder garandeert dat de dieren in hun diervriendelijke stallen in harmonie kunnen groeien.

 

fokkerij

Het fokken van vleesvee, ook wel zoogkoeienhouderij genoemd, is in Nederland de meest natuurlijke veehouderij. Wanneer de jonge koeien tussen de twee en drie jaar oud zijn, krijgen ze hun eerste kalfje. De kalveren zogen vervolgens 5 tot 8 maanden bij de moeder, de zoogkoe. ’s Zomers in de wei, zorgt dit voor een prachtig plaatje. Kalveren en koeien die niet meer nodig zijn voor de fokkerij gaan vervolgens naar gespecialiseerde mestbedrijven.

Ter Marsch & Co Kalverstraat to go
 
Koeien en een stal

Slachterij

In ons moderne kleinschalige slachthuis zijn twee zaken ontzettend belangrijk. Respect voor het dier dat geslacht wordt en hygiëne tijdens het slachtproces. Dieren die geslacht worden komen bijna allemaal uit de buurt. Daardoor kunnen we de aanvoer zo plannen dat de runderen niet onnodig lang hoeven te wachten. De dieren worden met relatief kleine veewagens aangevoerd door vaste chauffeurs, die jaren ervaring hebben met de goede omgang met vleesvee. Tijdens het lossen van de runderen is altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op dierenwelzijn.

 

De boer en de aardappel

Het begint bij een Nederlandse boer die van generatie op generatie aardappelen verbouwt. Iedere dag worden de aardappelen rechtstreeks van de boer in grote zakken naar onze winkel gebracht om ze ter plekke te snijden tot verse frieten.

Onze frietaardappelen zijn grote Agria’s van de beste kwaliteit. Het ras Agria is speciaal ontwikkeld voor het maken van frietjes. Agria levert een mooi goudgeel frietje op, krokant van buiten en met een fijne zachte aardappelsmaak van binnen. Door de juiste teeltmaatregelen levert het een fantastisch product op.

Aardappels Ter Marsch
Fries to go

De beste kwaliteit voor onze gasten

Bij alles wat we doen bij Ter Marsch & Co staat de kwaliteit van onze producten voorop. Zo ook voor onze verse frieten. Ook bij de bewaring van de aardappelen controleren wij de temperatuur en meten we het zetmeelgehalte. Ook bewaren wij de aardappels in kisten wat voorkomt dat er beschadigingen kunnen optreden zodat wij er de lekkerste frieten van kunnen maken.

 

Echte verse friet

Onze aardappelen worden dagelijks met de hand gesneden tot verse frieten. Daarna worden ze voorgebakken zodat de aardappel voorgaard. Als laatste bakken wij ze af tot in perfectie. Dit doen wij in 100% plantaardige olie wat een mooi goudgeel frietje oplevert met een lekker dun schilletje, krokant van buiten en met een fijne zachte aardappelsmaak van binnen. De frieten zouten wij met Keltisch zeezout wat een mineraalrijk zeezout is dat met liefde en respect voor de natuur is gewonnen. Na het bakken worden de frieten geserveerd met onze huisgemaakte sauzen in puntzak of een luxueus bakje bij de signatures. Smakelijk!

Ter Marsch & CO Fries

Onze awards

Al sinds de opening in 2014 staan de hamburgers van Ter Marsch & Co in de belangstelling. Na het winnen van vele verschillende nationale en internationale titels door de jaren heen behoort Ter Marsch & Co tot een iconische bestemming.

 
Award beste hamburger 2021

Ter Marsch & Co Winnaar beste hamburger Benelux 2021

Wij hebben voor de tweede maal op rij - de titel: Best Burger Benelux gewonnen. Wij wonnen de eerste prijs in de categorie 'Meat Based' met de Mexicaans geïnspireerde 'The Holy Moly hamburger'. De vakjury was unaniem dat de hamburger van Ter Marsch & Co uitblonk in smaak, creativiteit, originaliteit, uitstraling -en presentatie. Je kan hem bestellen in al onze filialen.

 

Ter Marsch & Co Winnaar beste hamburger Rotterdam 2014

Sinds de opening in 2014 staan de hamburgers van Ter Marsch & Co in de belangstelling. Waar wij dit openingsjaar al gelijk met onze neus in de boter vielen toen Ter Marsch & Co een mediaprijs overhandigd heeft gekregen als ‘Beste Burger van Rotterdam’. Volgens de jury moet een burger ten alle tijden juicy zijn en bij Ter Marsch & Co ondervond de jury de perfecte garing, medium rare. Daarnaast waren ook de verhoudingen van de toppings en de looks doorslaggevend voor de eerste plek. Deze winner vind je op onze menukaart terug als de ‘Ter Marsch Grande’.

Award best burger Rotterdam 2014
 
Award best burger Rotterdam 2014

Ter Marsch & Co winnaar beste hamburger Nederland 2015

Beste Burger van Nederland; een landelijke onderscheiding waar jaarlijks om gestreden wordt op de Horeca vakbeurs Horecava. Voor deze competitie creëerden wij een vrouwvriendelijke burger in een iets kleiner formaat “de Burgeresse’. “De burger had ‘gewoon’ de beste smaak. Alle componenten waren aanwezig en de vers uitstraling was top’, aldus voorzitter Hans van Dijk, vleesexpert SVO vakopleiding food”. Voor de echte trek is er ook een grotere te bestellen.

 

Ter Marsch & Co winnaar beste burgerbar Amsterdam 2016

In 2016 ging Esquire Magazine op zoek naar de beste burgerbar van Amsterdam en uit tientallen zaken werd unaniem Ter Marsch & Co gekozen. Toen de burgerredactie van Esquire in 2016 drie verschillende burgers proefde, werd er unaniem ingestemd dat dit de beste burgers uit de test waren. Esquire at de Ter Marsch classic, De Burgeresse en de Ter Marsch Grande. Uit het juryrapport: ‘Een overdadige burger. Goed broodje. De burger is dubbel gesausd, het vlees is precies goed in de vorm van een hockeypuck.’ ‘Goed gebakken, mooi rosé van binnen en de burger is rijkelijk belegd. Deze burger moet je zien als een diner, en niet als een standaard fast food burger. Deze mannen nemen hun werk serieus, en dat proef je.’

Award best burger Rotterdam 2014
 
Award best burger Rotterdam 2014

Ter Marsch & Co 12e plek World’s Best Burger op de World Food Championships USA, Florida 2015

Beste Burger van Nederland; een landelijke onderscheiding waar jaarlijks om gestreden wordt op de Horeca vakbeurs Horecava. Voor deze competitie creëerden wij een vrouwvriendelijke burger in een iets kleiner formaat “de Burgeresse’. “De burger had ‘gewoon’ de beste smaak. Alle componenten waren aanwezig en de vers uitstraling was top’, aldus voorzitter Hans van Dijk, vleesexpert SVO vakopleiding food”. Voor de echte trek is er ook een grotere te bestellen.

 

Ter Marsch & Co winnaar beste hamburger Nederland 2020

Ter Marsch & Co winnaar lekkerste hamburger van Nederland
Burgerspecialist blinkt opnieuw uit tijdens Horecava 2020 met Koreaanse burger
‘The Gojira’ werd maandag 13 januari tijdens de horeca vakbeurs Horecava in Amsterdam unaniem als lekkerste beoordeeld. Volgens het juryrapport was de presentatie tot in de puntjes uitgevoerd en is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje. De jury beoordeelde de burger onder meer ook als origineel met een mooie opbouw en zeer uitgesproken en diverse smaken die wel complementair aan elkaar zijn. De Gojira is een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged vlees en belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips.

Award best burger Rotterdam 2014
 
Award best burger Rotterdam 2014

Ter Marsch & Co winnaar Lekkerste Frietje 2020

Het frietje van bar Ter Marsch & Co is tijdens de Horecava 2020 uitgeroepen tot het Lekkerste Frietje 2020. Ter Marsch & Co verraste de jury met ‘Sweet Fries of Mine’. friet van zoete aardappel, gecombineerd met mayonaise van zwarte wintertruffel, Parmezaanse kaas, kaas-pinda-crumble, gedroogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie. Volgens de jury had het frietje een waanzinnige presentatie: “Visueel is het frietje zeer aantrekkelijk en qua smaak een schot in de roos. Door de geschaafde Parmezaanse kaas en de worst heeft ‘Sweet Fries of Mine’ de jury echt verrast.”

Media