Wij zijn super excited om jullie weer te mogen ontvangen vanaf 1 juni! Er zijn een aantal veranderingen waar wij jullie op willen voorbereiden. Normaliter deden wij niet aan reserveren maar nu wel ;) Een tafel mag maximaal uit 4 gasten bestaan, mits uit 1 huishouden. Wij hebben een tijdslot van 50 minuten per reservering, dit om zoveel mogelijk gasten te voorzien van de lekkerste hamburgers en het winnende frietje van Nederland! Wij zullen vooraf aan jullie bezoek enkele controle vragen stellen over corona, ook zullen wij vragen de handen te desinfecteren alvorens het restaurant te betreden. Na elk bezoek worden de tafels, stoelen, menukaarten en andere oppervlakken zo goed mogelijk gedesinfecteerd. Wij hebben tijdens de corona maatregelen een speciale kaart gemaakt om optimaal te kunnen draaien, natuurlijk houden wij onze winnaars wel op de kaart! We are ready to rock our grill, fire up the stove and make you happy with the best and juiciest burgers of the Netherlands, LET’S GO!!


 

Fries

 
 

De boer en de aardappel

Het begint bij een Nederlandse boer die van generatie op generatie aardappelen verbouwt. Iedere dag worden de aardappelen rechtstreeks van de boer in grote zakken naar onze winkel gebracht om ze ter plekke te snijden tot verse frieten.

Onze frietaardappelen zijn grote Agria’s van de beste kwaliteit. Het ras Agria is speciaal ontwikkeld voor het maken van frietjes. Agria levert een mooi goudgeel frietje op, krokant van buiten en met een fijne zachte aardappelsmaak van binnen. In overleg met onze boer kiezen wij de juiste teeltmaatregelen wat een fantastisch product oplevert.

 

De beste kwaliteit voor onze gasten

Bij alles wat we doen bij Ter Marsch & Co staat de kwaliteit van onze producten voorop. Zo ook voor onze verse frieten wat niet eindigt bij de oogst van onze aardappels. Ook bij de bewaring van de aardappelen controleren wij de temperatuur en meten we het zetmeelgehalte. Ook bewaren wij de aardappels in kisten wat voorkomt dat er beschadigingen kunnen optreden zodat wij er de lekkerste frieten van kunnen maken.

 

Echte verse friet

In onze winkel worden de aardappelen dagelijks met de hand gesneden tot verse frieten. Daarna worden ze voorgebakken zodat de aardappel voorgaard en daarna mogen ze afkoelen. Als laatste bakken wij ze af tot in perfectie. Dit doen wij in 100% plantaardige olie wat een mooi goudgeel frietje oplevert met een lekker dun schilletje, krokant van buiten en met een fijne zachte aardappelsmaak van binnen. De frieten zouten wij met Keltisch zeezout wat een mineraalrijk zeezout is dat met liefde en respect voor de natuur op traditionele wijze is gewonnen. Na het bakken worden de frieten geserveerd met onze huisgemaakte sauzen in puntzak of een luxueus bakje bij de signatures. Smakelijk!

Ter Marsch & CO Fries

About

Ter Marsch & Co, een populaire bar en grill gespecialiseerd in het serveren van heerlijke, award winning hamburgers in een hippe sfeer met fijne drankjes en een adembenemend interieur. Het design toont kleurrijke met mozaïek beklede kolommen, floral artwork, een marmeren bar, betonnen vloer, houten accenten en hoekjes die een uniek charmant gevoel verbergen met een volledig open keuken. It’s a space to celebrate each moment! Bij binnenkomst geeft het je een warm en welkom gevoel met uitnodigende geuren en licht en geluid die de sfeer versterken om je in de stemming te brengen.

Kom je voor een uitgebreide lunch, een goed diner of gewoon een drankje: het is allemaal mogelijk.

Story

Al meer dan 125 jaar werkt Ter Marsch & Co met de meest exclusieve producten van de hoogste kwaliteit. Onze gasten hebben een hoge waardering voor onze producten, samen met het geweldige gevoel van informele gastvrijheid en de levendige maar professionele sfeer. De oorsprong van Ter Marsch & Co gaat terug tot de 19e eeuw toen het een slagerij was, waar de adel behoefte had aan vlees van de allerbeste kwaliteit.

Op een gegeven moment werd Ter Marsch & Co zelfs hofleverancier van de Koninklijke huishouding van koning Willem III. Waarna de adel en de kooplieden hun buitenlandse handelspartners meenamen naar de winkel om indruk op hen te maken. In die periode breidde Ter Marsch & Co haar functie uit van een plaats waar eenvoudige etenswaren werden gekocht naar een vestiging waar de lokale bevolking elkaar ontmoetten en gegeten en gedronken werd.

Vandaag de dag voelen wij de absolute verantwoordelijkheid om de boodschap en het gedachtegoed van de slagersfamilie levend te houden door vast te houden aan hun oorspronkelijke visie met een moderne twist. En net als de familie Ter Marsch serveren wij alleen de beste producten in een levendige en aangename sfeer

< Keuken Filosofie
Geschiedenis van de Hamburger >

Geschiedenis van de Hamburger

Naar alle waarschijnlijkheid is de hamburger afkomstig van de Mongolen uit de 13e eeuw. Mongolen aten hun rundvlees eigenlijk altijd rauw. Zij staken deze stukken rundvlees tussen hun paard en zadel. Door de beweging van het paard werden de stukken vlees gemalen waardoor de malse stukken vlees ontstonden. De Mongolen namen dit mee naar de Russen. In Rusland noemden men de Mongolen, ‘Tartaren’. Snap je nu waar ‘Steak Tartare’ vandaan komt? Rond 1600 werd deze stijl erg populair in de belangrijke handelsstad Hamburg, waar de Russen weer veel te vinden waren. In Duitsland waren ze wat minder fan van de rauwe variant en besloten op hun tijd weer om het vlees toch licht te grillen en er verschillende kruiden en specerijen aan toe te voegen. Dit gegrilde gemalen rundvlees kreeg een titel ‘Hamburg Stijl”. Al snel werd dit in de volksmond ‘Hamburger’ genoemd.

In de 19e eeuw namen Duitse gelukszoekers het recept mee naar de United States of America. De hamburgerstijl werd niet direct opgenomen in de Amerikaanse cultuur. Slechts een enkeling durfde dit gemalen licht gegrilde rundvlees op hun menu te zetten. Rond 1900 maakte het vlees pas kennis met een broodje, de hamburger zoals wij hem nu kennen. Echter, stond dit bovenal bekend als een arbeidersmaaltijd. Het broodje was puur praktisch, om het vlees mee vast te houden. Handig voor de arbeiders om staand of lopend te kunnen eten. Nederland liep in dat opzicht een beetje achter. In de jaren ’80 was het gebruikelijk om de Hamburger te serveren zonder brood. Mocht je dus aan tafel zitten met mensen die twijfelen of de hamburger oorspronkelijk uit de USA of Hamburg komt? Heb jij even een goed verhaal.
You’re Welcome!Check deze toffe video waarin New York Magazine jou nog even kort meeneemt door de geschiedenis van de Hamburger! (zie link: https://youtu.be/HIjX8OPuf-w)

< History Hamburger
Geschiedenis van de Hamburger >

Keuken Filosofie

Ter Marsch & Co staat voor verse producten. Elke ochtend, 7 dagen in de week, vroeg in de morgen worden de meest verse producten bij ons geleverd. We vinden het belangrijk om samen te werken met leveranciers die ook streven naar het hoogste kwaliteitsniveau. Iedere dag gaan wij aan de slag met de verse producten. Verwerkt in onze huisgemaakte sauzen. Je proeft het verschil, zo is het gewoon het lekkerst.

De hamburger is de grote hit geworden bij Ter Marsch & Co en inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. Al sinds onze heropening in 2014 zijn onze burgers veel onder de aandacht gekomen en wij zijn de trotse bezitter van verschillende awards. Het team van Ter Marsch & Co heeft de hamburger een nieuw imago gegeven. Van fastfood naar culinaire belevenis. Deze transformatie is mogelijk gemaakt door de vertaling van een klassiek concept naar een hoogstaande kwalitatief goede maaltijd door deze te bewerken met bijzondere producten. Onze gastro-burgers omvangen alles wat je van een hamburger verwacht, met alleen het allerbeste vlees, het perfect broodje, huisgemaakte sauzen en dagverse groenten. Hierdoor zijn wij geslaagd om een nieuwe standaard neer te zetten op het gebied van fast casual dining.

ONZE CHEFS
Onze chefs gaan voor kwaliteit tot in detail. Van het sesamzaadje op de briochebol, tot het papiertje onder de burger. Alles moet er piekfijn uitzien en natuurlijk uitmuntend smaken. Onze keuken vormt het hart van de zaak, vandaar de open keuken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Bij Ter Marsch & Co eet je je burger met je handen, dat is gewoon het lekkerst. En voor de echte knoeipoetsen ligt er een slabbetje klaar. (Bestek op uitvraag)

< History Hamburger
Story >

Media