100% plant, 0% cow patty

Ter Marsch & Co viert haar 5-jarig bestaan met een Nederlandse primeur, de introductie van een 100% plantaardige burger. Vanaf zaterdag 12 januari kun je er je tanden zetten in de ‘Natural Happiness’.

Volle prijzenkast

Dat ze bij Ter Marsch & Co smakelijke burgers verkopen, is inmiddels wel bekend. Hun prijzenkast is flink gevuld met (inter)nationale successen. De plantaardige wereld is hen echter minder bekend. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met het Britse ‘Moving Mountains’, een specialist in het maken van plantaardige burgers.

Signature burgers

Ter March & Co creëerde hier vervolgens één van hun signature burgers omheen. Het is een combinatie geworden met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij.


Vega of vegan?

,,Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn”, aldus burgermeester Pim de Lange. ,,Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig? Hij moet écht lekker worden, want dat is wat gasten van ons verwachten.”

Burgerbar voor iedereen

Dat de vegaburger goed ontvangen werd, zorgde er mede voor dat de oren wederom gespitst werden om te luisteren naar de behoefte van gasten en zo een burgerbar voor iedereen te zijn en blijven.

Sissen op de grill

Daarop ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. ,,We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill”, aldus Oldenburg.

Schot in de roos
De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co. Benieuwd naar de nieuwste creatie? Je proeft het in de zaak aan de Witte de Withstraat 70.

Bron: METRO

 < Terug naar het overzicht
Plantaardige vega burger