Lekkerste Frietje 2020

Mitch Kramer van Ter Marsch & Co heeft de Lekkerste Wedstrijden in de categorie Lekkerste Frietje gewonnen. Hij verraste de jury met 'Sweet Fries of Mine', een kwalitatief hoogstaand gerecht met zoete-aardappelfriet.

Kramer, die zowel bij Ter Marsch & Co in Amsterdam als in Rotterdam werkt, schotelde de jury van het Lekkerste Frietje een gerecht voor waarin hij friet van zoete aardappel combineerde met mayonaise van wintertruffel, Parmezaanse kaas en gedroogde Hollandsche worst. Hij laat volgens de jury zien wat er allemaal mogelijk is met zoete-aardappelfriet. ‘Visueel en qua smaak – met de prachtige kleuren, de geschaafde Parmezaanse kaas en worst – heeft Sweet Fries of Mine de jury echt verrast.’

Gisteren pas ingeschreven

Kramer sprong bijna een gat in de lucht nadat hij had gewonnen, terwijl hij drie dagen geleden nog niet eens wist dat hij mee zou doen. ‘Ik heb me officieel gisteren pas ingeschreven, nadat de organisatie ons had overgehaald. We zijn gewoon hartstikke druk. Maar we hebben het geregeld en hebben het gerecht vanaf dat moment bedacht.’ De bedoeling is dat Sweet Fries of Mine op het menu van Ter Marsch & Co komt.

Zilver en brons

Leanne la Grange van Frietboutique, de buurvrouw van Ter Marsch & Co in Rotterdam, pakte het zilver met ‘Fries from Desire’, een Israëlisch getint frietgerecht met aubergine, mangochutney, tahini-mayonaise, ingelegde rode kook en pita crumble. Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen ging ervandoor met het brons. Hij schotelde de jury de ‘Banker’ voor, een frietje voor met chuck-eye roll, cheddar, paprika, courgette, maïs en zoetzure komkommer.

In totaal deden negen kandidaten mee aan het Lekkerste Frietje, dat voor de tweede keer werd georganiseerd.


Bron: Misset Horeca

 < Terug naar het overzicht
Winnaar Mitch Kramer best fries 2020