Geopend met gepaste maatregelen


Hi Burger lovers!
Wij zijn super enthousiast om jullie weer te mogen ontvangen!

Wil je een tafeltje reserveren?
Dit kan bij ons op het moment van aankomst bij Ter Marsch & Co.
Van te voren een tafel reserveren is niet mogelijk.

Soms is het eventjes wachten maar er komt altijd een plekje vrij en take away kan ten allen tijden.
We are ready to rock our grill and make you happy with the best burgers & fries of the Netherlands!

Tot snel, groet
Familie Ter Marsch


Story

Ter Marsch & Co kent een geschiedenis van ruim 125 jaar, de sporen en visie van vroeger zijn nog altijd merkbaar.
De 4e locatie van Ter Marsch & Co is geopend in april 2021.

Geschiedenis van de Hamburger

Naar alle waarschijnlijkheid is de hamburger afkomstig van de Mongolen uit de 13e eeuw. Mongolen aten hun rundvlees eigenlijk altijd rauw. Zij staken deze stukken rundvlees tussen hun paard en zadel. Door de beweging van het paard werden deze stukken vlees gemalen, hierdoor ontstonden zeer malse stukken vlees. De Mongolen namen dit mee naar de Russen. In Rusland noemden men de Mongolen, ‘Tartaren’. Snap je nu waar ‘Steak Tartare’ vandaan komt?
Rond het jaar 1600 werd deze stijl erg populair in de belangrijke handelsstad Hamburg, waar die Russen weer veel te vinden waren. In Duitsland waren ze wat minder fan van de rauwe variant en besloten op hun tijd weer om het vlees toch licht te grillen en er verschillende kruiden en specerijen aan toe te voegen. Dit gegrilde gemalen rundvlees kreeg een titel ‘Hamburg Stijl’. Al snel werd dit in de volksmond ‘Hamburger’ genoemd.

In de 19e eeuw namen Duitse gelukszoekers het recept mee naar de United States of America. De hamburgerstijl werd niet direct opgenomen in de Amerikaanse cultuur. Slechts een enkeling durfde dit gemalen licht gegrilde rundvlees op hun menu te zetten. Rond 1900 maakte het vlees pas kennis met een broodje, de hamburger zoals wij hem nu kennen. Echter, stond dit bovenal bekend als een arbeidersmaaltijd. Het broodje was puur praktisch, om het vlees mee vast te houden. Handig voor de arbeiders om staand of lopend te kunnen eten. Nederland liep in dat opzicht een beetje achter. Tot in de jaren ’80 was het gebruikelijk om de Hamburger te serveren zonder brood. Mocht je dus aan tafel zitten met mensen die denken dat de Hamburger oorspronkelijk uit de USA of Hamburg komt? Heb jij even een goed verhaal. You’re welcome! 

Check deze toffe video waarin New York Magazine jou nog even kort meeneemt door de geschiedenis van de Hamburger! (zie link: https://youtu.be/HIjX8OPuf-w)

< 2016
Keuken Filosofie >

Keuken Filosofie

Ter Marsch & Co staat voor verse producten. Elke ochtend, 7 dagen in de week, vroeg in de morgen worden de verse producten bij ons geleverd. We vinden het belangrijk om samen te werken met leveranciers die ook streven naar het hoogste niveau. Iedere dag gaan wij aan de slag met de verse producten. Verwerkt in onze huisgemaakte sauzen. Je proeft het verschil, is gewoon het lekkerst.

De hamburger is een grote hit geworden bij Ter Marsch & Co en inmiddels een begrip in binnen- en buitenland. Al sinds de opening in 2014 zijn onze burgers veel onder de aandacht gekomen en zijn wij de trotse bezitter van verschillende awards. Het team van Ter Marsch heeft de hamburger een nieuw imago gegeven. Van fastfood naar culinaire belevenis. Deze transformatie is mogelijk gemaakt door de vertaling van een klassiek concept naar een hoogstaande kwalitatief goede maaltijd door deze te bewerken met bijzondere producten. Onze gastro-burgers omvangen alles wat je van een hamburger verwacht, maar alleen met het allerbeste vlees, het perfecte broodje, huisgemaakte sauzen en dagverse groenten. Hierin zijn wij geslaagd om een nieuwe standaard neer te zetten op het gebied van fast casual dining. 

ONZE CHEFS
Onze chefs gaan voor kwaliteit tot in detail. Van het sesamzaadje op de briochebol, tot het papiertje onder de burger. Alles moet er piekfijn uitzien en natuurlijk uitmuntend smaken. Onze keuken vormt het hart van de zaak, vandaar de open keuken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Bij Ter Marsch & Co eet je je burger met je handen, dat is gewoon het lekkerst. En voor de echte knoeipoetsen ligt er een slabbetje klaar. (bestek op uitvraag) 

< Geschiedenis van de Hamburger
1890 >

1890

We gaan even terug naar het jaar 1890, Rotterdam zit in de welvaart. Door de toename en groei van de havenindustrie wordt er veel geld verdient en de vraag van luxe producten groeit gestaag. Veel rijkere huishoudens vestigen zich in de binnenstad van Rotterdam en de stad ontwikkelde zich als een welvarende havenstad.

De havenbaronnen investeren in prestigieuze statige panden in het centrum. De beste keurslager van de stad huisveste zich op Witte de Withstraat 70.

Bij de familie Ter Marsch word de nieuwe welvaart bevredigd met de beste kwaliteit vlees en bereikt hiermee zelfs het predikaat ‘hofleverancier’ voor Koning Willem III. De adel en het Koninklijk Hof word door Ter Marsch & Co voorzien van de meest exclusieve producten. 

Anno 2016 is de geschiedenis nog altijd merkbaar. Wist je dat onze glas-in-lood voorgevel dateert uit de 19e eeuw? Bij de verbouwing kwam dit prachtstuk naar voren, in een stad als Rotterdam natuurlijk een unicum waar we heel zuinig op zijn. Wij hebben tot ons grote geluk de geschiedenis van dit authentieke pand weten te bewaren. In een stad als Rotterdam, waar een hoop verloren is gegaan door de geschiede gebeurtenissen, zullen wij ons altijd in blijven zetten om het verhaal van Ter Marsch & Co in ons midden te houden. Wij zetten de visie van de familie voort in een hedendaags jasje maar met exact dezelfde belofte als 125 jaar geleden; eerlijke en pure producten en de beste kwaliteit vlees.

< Keuken Filosofie
2016 >

2016

Al in 1890 opende Ter Marsch & Co zijn deuren als winkel van de ‘Fabriek der Verduurzaamde Vleeschwaren’ aan de Witte de Withstraat 70 in Rotterdam. Wat in huidige tijden bekend staat als ‘de levendige horeca aorta van Rotterdam’, -vernoemd naar die stoere zeebonk Witte Corneliszoon de With-, had de straat in de jaren ’70 van de vorige eeuw een heel ander karakter met louche cafés en illegale gokhuizen. In de jaren ’90 begon de buurt zich geleidelijk te transformeren en is inmiddels uitgegroeid tot dé gezelligste straat van Rotterdam. Horeca en kunst vinden hier tezamen een weg en creëren een unieke belevenis, een dag en avond vullend programma. 365 dagen per jaar ontvangen wij onze gasten van jong tot oud, van local tot dagtoerist, van yuppen met guppen tot kunstenaars, Ter Marsch & Co trekt een zeer breed publiek.  Als buurman van Cafe de Witte Aap en Hostel King Kong en tegenover het NRC bevindt Ter Marsch & Co in het hart van het centrum middenin de Rotterdamse gezelligheid.
Bij Ter Marsch & Co staan we klaar voor onze gasten. Persoonlijke aandacht, een beetje humor en ongedwongen genieten van award winning burgers, een goudgele rakker, een mooi glaasje witte Bordeaux of één van onze perfect served gin-tonic’s. Wij verkiezen in ieder opzicht kwaliteit boven kwantiteit. Een kleine menukaart en een spannend bar- assortiment. Wij hebben voor ieder wat wils. Wij kiezen nooit voor de massa. Bij ons voel je je welkom en thuis. ‘Fast Casual Dining’ is hoe wij het concept van Ter Marsch & Co beschouwen.  Bij Ter Marsch & Co hanteren wij een laagdrempelig niveau in zowel interieur als in prijsniveau. Bij ons schieten de prijzen niet uit de pan, heb je een snelle service en dit van hoogstaande kwaliteit. Wat wij als team doen, doen we met veel plezier en dat weten onze gasten.

< 1890
Geschiedenis van de Hamburger >

Media