Ter Marsch&Co - RotterdamTer Marsch&Co - AmsterdamTer Marsch&Co - KalverstraatBakkerij Ter Marsch
Andere zaken

Farm to Table

- ZORG VAN BOER TOT BURGER -

Onze runderen selecteren we uit het Limousin en Blonde d ‘Aquitaine ras. Onze dieren worden met respect behandeld en wij zorgen goed voor ze. De kalveren worden grootgebracht door de moeder koe en in onze ruime open stallen zijn kleine groepen runderen samen zodat er een goede onderlinge gelijkheid ontstaat. Op deze manier voelen de runderen zich het meest aangenaam en geeft dit de dieren rust. In de zomer lopen de koeien en hun jongvee in de wei. Dit is een prachtig gezicht, kalfjes die zogen bij hun moeder, koeien die grazen in de wei, puur natuur!

Tijdens het binnen seizoen liggen ze tevreden op hun dikke pak stro in de ruime stallen. Onze koeien worden goed verzorgd en met respect behandeld. Het voer dat ze eten is gevarieerd en gezond. Onze mester verzorgt onze dieren met onze eigen mix van natuurlijke en gevarieerde voeding bestaande uit granen, gras en lijnzaad. Rust en ruimte zorgen ervoor dat de dieren een goed leven hebben. Hierdoor zijn de Blondes en de Limousins heerlijk van smaak en botermals. Na het verblijf op de boerderij gaan de dieren naar de kleinschalige slachterij. Ervaren vakmensen zorgen daar voor een respectvol en hygiënisch verloop van het slachten en uitsnijden. Met de hele keten in eigen hand kunnen we je nu garanderen dat het rund van stal tot burger met veel zorg en respect behandeld is.

- Boerderij -

Op een twintigtal boerderijen worden vleesrunderen gemest voor het vlees dat wij gebruiken. Deze vleeshouders houden hun dieren in ruime diervriendelijke stallen. De runderen liggen tevreden op een dik pak stro. De runderen die klaar zijn voor de slacht, worden door vee transporteurs naar een dichtbijgelegen kleinschalige slachterij gebracht. De ervaren medewerkers die het transport verzorgen doen dit met geduld en toewijding. Wanneer de dieren uit de wei komen, worden ze op stal nog een aantal maanden extra verzorgd en extra goed gevoerd. Dit noemen we de mestfase. In deze periode draait alles om verzorging. De stro stallen zijn ruim en open zodat de dieren met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen. Het toezicht van de veehouder garandeert dat de dieren in hun diervriendelijke stallen in harmonie kunnen groeien.

- Fokkerij -

Het fokken van vleesvee, ook wel zoogkoeienhouderij genoemd, is in Nederland de meest natuurlijke veehouderij. Wanneer de jonge koeien tussen de twee en drie jaar oud zijn, krijgen ze hun eerste kalfje. Dit is altijd een spannend moment. De kalveren zogen vervolgens 5 tot 8 maanden bij de moeder, de zoogkoe. ’s Zomers in de wei, zorgt dit voor een prachtig plaatje. 

- Slachterij -

In ons moderne kleinschalige slachthuis zijn twee zaken ontzettend belangrijk. Respect voor het dier dat geslacht wordt en hygiëne tijdens het slachtproces. Dieren die geslacht worden komen bijna allemaal uit de buurt. Daardoor kunnen we de aanvoer zo plannen dat de runderen niet onnodig lang hoeven te wachten. De dieren worden met relatief kleine veewagens aangevoerd door vaste chauffeurs, die jaren ervaring hebben met de goede omgang met vleesvee. Tijdens het lossen van de runderen is altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op dierenwelzijn.

Contact

TerMarsch&Co - Rotterdam

Witte de Withstraat 70 Rotterdam
info.rotterdam@termarschco.nl

Beste Burgerlover, leuk dat je wilt langskomen in deze moeilijke corona tijd, wij waarderen dit zeer. Er kan bij ons worden gereserveerd op het moment van aankomst aan de deur. Nu ten tijde van de lockdown voor restaurants zijn wij dagelijks geopend voor afhaal van 17:00 tot 21:00

Facebook Instagram

OPENINGSTIJDEN

17:00 - 21:00
17:00 - 21:00
17:00 - 21:00
17:00 - 21:00
17:00 - 21:00
17:00 - 21:00
17:00 - 21:00

Bereikbaarheid Rotterdam In en rondom de Witte de withstraat kun je parkeren, evenals in de nabijgelegen parkeergarage Westblaak. Ook kun je de metro of tram pakken en bij Beurs of Eendrachtsplein uitstappen.

Op de Witte de Withstraat nummer 70 openen wij elke dag 7 dagen per week om 17u de deur en blijft het keukenteam tot 21u.

Kaart Rotterdam

Ter Marsch Rotterdam
Ter Marsch & Co 2020 - Realisatie: ESENS DESIGN