Ter Marsch&Co - RotterdamTer Marsch&Co - AmsterdamCafé Ter MarschBakkerij Ter Marsch
Andere zaken
Facebook Instagram
ennl

Esmee Trouw

Esmee Trouw vindt ons een HOTSPOT

Voor wie gek is op burgers, klinkt de naam ‘Ter Marsch’ als muziek in de oren. Ter Marsch & Co won namelijk de prijs voor beste burger. Met een tweede vestiging in Amsterdam, opende Pim (oprichter en meesterbrein achter het concept) een derde vestiging in de meest creatieve straat van Rotterdam. Dit keer geen burgers, nee, schuin tegenover Ter Marsch & Co vind je Café Ter Marsch met als specialiteit; kip.

De burgervestiging vond ik al heel gezellig met de bakstenen muur en neonletters, maar het nieuwe Café Ter Marsch heeft naast een knusse, gezellige uitstraling ook iets heel kunstzinnigs. Dat kan ook niet anders, als je kijkt naar de lange muur zie je een bijzonder kunstwerk dat ontworpen is door Wouter. Ik ben echt geïnspireerd door zijn verhaal, hij is namelijk eerst begonnen als afwasser bij Ter Marsch & Co waar hij al zijn geld bij elkaar spaarde om zich te ontwikkelen als kunstenaar, tot zijn werk opviel bij Pim die hem later vroeg een muurschildering te maken voor het nieuwe restaurant. Hoe cool is dat! Het is echt een enorm kunstwerk dat direct opvalt bij binnenkorst, het is super artistiek en past perfect bij de meest kunstzinnige straat van Rotterdam: de Witte de With.

Afijn, genoeg over deze toffe inrichting. Het eten is natuurlijk ook heel belangrijk, en deed zeker niet onder voor de toffe uitstraling van dit restaurant. Kip is Café Ter Marsch’ signature dish, deze worden gebraden aan een spit.

Denk verder aan borrelgerechten en hoofdgerechten, eigenlijk alles moet besteld kunnen worden. Vier borrelgerechten in plaats van een hoofdgerecht? No problemo. In that case, zou ik gaan voor de Aziatische mandjes met steambuns en buikspek. Mega lekker! Daarna nam ik een halve kip met truffeljus (!).

Mocht je bij het zien van de foto’s denken aan een chique tent: hier kun je ook gewoon binnenlopen op sneakers met een t-shirt. Café Ter Marsch heeft een fancy vibe, maar is écht voor iedereen toegankelijk wat zorgt voor een leuke mix tussen zakelijke, fancy en casual. Dus ben je een keer in Rotterdam? Ga lekker eten bij Café Ter Marsch na het shoppen!

Bron: Esmee Trouw


Terug naar het overzicht

Contact

Café Ter Marsch

Witte de Withstraat 81 Rotterdam
Telefoon: 010 - 203 72 96
info.cafetermarsch@termarschco.nl

Facebook Instagram

Openingstijden

16:00 - 01:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 01:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 01:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 01:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 02:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 02:00 (keuken tot 22:00)
16:00 - 01:00 (keuken tot 22:00)

Bereikbaarheid

In en rondom de Witte de withstraat kun je parkeren, evenals in de nabijgelegen parkeergarage Westblaak. Ook kun je de metro of tram pakken en bij Beurs of Eendrachtsplein uitstappen.

Op de Witte de Withstraat nummer 81 open wij elke dag 7 dagen per week om 12u de deur en blijft het keukenteam tot 22u. De bar blijft daarna gewoon gezellig open tot laat!

Locatie

Café Ter Marsch
Ter Marsch & Co 2017 - Realisatie: essns