Ter Marsch&Co - RotterdamTer Marsch&Co - AmsterdamRestaurant de WithBakkerij Ter Marsch
Andere zaken

Story


- 1890 -

We gaan even terug naar het jaar 1890, Rotterdam zit in de welvaart. Door de toename en groei van de havenindustrie wordt er veel geld verdient en de vraag van luxe producten groeit gestaag. Veel rijkere huishoudens vestigen zich in de binnenstad van Rotterdam en de stad ontwikkelde zich als een welvarende havenstad.

De havenbaronnen investeren in prestigieuze statige panden in het centrum. De beste keurslager van de stad huisveste zich op Witte de Withstraat 70.

Bij de familie Ter Marsch word de nieuwe welvaart bevredigd met de beste kwaliteit vlees en bereikt hiermee zelfs het predikaat ‘hofleverancier’ voor Koning Willem III. De adel en het Koninklijk Hof word door Ter Marsch & Co voorzien van de meest exclusieve producten.

Anno 2016 is de geschiedenis nog altijd merkbaar. Wist je dat onze glas-in-lood voorgevel dateert uit de 19e eeuw? Bij de verbouwing kwam dit prachtstuk naar voren, in een stad als Rotterdam natuurlijk een unicum waar we heel zuinig op zijn. Wij hebben tot ons grote geluk de geschiedenis van dit authentieke pand weten te bewaren. In een stad als Rotterdam, waar een hoop verloren is gegaan door de geschiede gebeurtenissen, zullen wij ons altijd in blijven zetten om het verhaal van Ter Marsch & Co in ons midden te houden. Wij zetten de visie van de familie voort in een hedendaags jasje maar met exact dezelfde belofte als 125 jaar geleden; eerlijke en pure producten en de beste kwaliteit vlees.

- 1890 -

- 2016 -

Al in 1890 opende Ter Marsch & Co zijn deuren als winkel van de ‘Fabriek der Verduurzaamde Vleeschwaren’ aan de Witte de Withstraat 70 in Rotterdam. Wat in huidige tijden bekend staat als ‘de levendige horeca aorta van Rotterdam’, -vernoemd naar die stoere zeebonk Witte Corneliszoon de With-, had de straat in de jaren ’70 van de vorige eeuw een heel ander karakter met louche cafés en illegale gokhuizen. In de jaren ’90 begon de buurt zich geleidelijk te transformeren en is inmiddels uitgegroeid tot dé gezelligste straat van Rotterdam. Horeca en kunst vinden hier tezamen een weg en creëren een unieke belevenis, een dag en avond vullend programma. 365 dagen per jaar ontvangen wij onze gasten van jong tot oud, van local tot dagtoerist, van yuppen met guppen tot kunstenaars, Ter Marsch & Co trekt een zeer breed publiek.  Als buurman van Cafe de Witte Aap en Hostel King Kong en tegenover het NRC bevindt Ter Marsch & Co in het hart van het centrum middenin de Rotterdamse gezelligheid.
Bij Ter Marsch & Co staan we klaar voor onze gasten. Persoonlijke aandacht, een beetje humor en ongedwongen genieten van award winning burgers, een goudgele rakker, een mooi glaasje witte Bordeaux of één van onze perfect served gin-tonic’s. Wij verkiezen in ieder opzicht kwaliteit boven kwantiteit. Een kleine menukaart en een spannend bar- assortiment. Wij hebben voor ieder wat wils. Wij kiezen nooit voor de massa. Bij ons voel je je welkom en thuis. ‘Fast Casual Dining’ is hoe wij het concept van Ter Marsch & Co beschouwen.  Bij Ter Marsch & Co hanteren wij een laagdrempelig niveau in zowel interieur als in prijsniveau. Bij ons schieten de prijzen niet uit de pan, heb je een snelle service en dit van hoogstaande kwaliteit. Wat wij als team doen, doen we met veel plezier en dat weten onze gasten.

- Rotterdam -

Rotterdam

- Amsterdam -

Amsterdam

Contact

TerMarsch&Co - Amsterdam


Vijzelstraat 4 Amsterdam

+31 (0)6 27 89 50 09
info.amsterdam@termarschco.nl

Bij ons geen reserveringen, je schuift gewoon gezellig aan.

Facebook Instagram

OPENINGSTIJDEN

11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)
11:00 - tot laat (keuken 12:00 - 22:00)

Bereikbaarheid Amsterdam

Bij ons op de Vijzelstraat nummer 4 ben je dagelijks welkom vanaf 11:00 voor een kopje koffie met wat lekkers. Om 12:00 opent de keuken die open blijft tot 22u waarna de bar doorgaat tot gezellig laat!

Wij zijn waanzinnig makkelijk te bereiken met het OV, stap vanaf Amsterdam Centraal gewoon in tram 16 of 24 en stap er bij Muntplein weer uit.

Kaart Amsterdam

Ter Marsch Amsterdam
Ter Marsch & Co 2017 - Realisatie: essns